UKG bezoekt nieuwjaarsbijeenkomst Klokkengilde Roeselare

Op zondag 29 januari 2017 waren voorzitter Theo Poort en secretaris Arie Noordermeer te gast bij het Belgische Klokkengilde Roeselare. De dag startte met een jaarlijkse eucharistieviering in de St. Michielskerk ter nagedachtenis aan overleden klokkenluiders. Vervolgens was er een Nieuwjaarsontvangst in de nabij gelegen parochiezaal. Een hartelijke ontmoeting met de klokkenluiders en beiaardiers van deze vriendelijke en gastvrije Vlaamse stad.

Inmiddels is afgesproken dat de klokkenluiders van Roeselare op 1 mei naar Utrecht komen voor hun jaarlijkse excursie. We hopen dan ook een vriendschapsverdrag te ondertekenen tussen de klokkenluiders van Roeselare en Utrecht.

Nadat er nog een foto voor de plaatselijke krant was gemaakt van het Roeselaarse bestuur, de burgemeester van Roeselare, de schepen van Cultuur en de vertegenwoordigers uit Utrecht, restte nog één klus: het uitladen van twee vitrinekasten die we hen cadeau konden doen voor hun torenmuseum. De vitrines waren beschikbaar gesteld door het Centraal Museum.

 

 

 
   
Utrechts Klokkenluiders Gilde contact | email | 06 1292 9894