Jeugdlidmaatschap

Home » Het Gilde » Jeugdlidmaatschap

Klokkenluiden is leuk!

Ben je tussen de 9 en 15 jaar en heb je interesse in klokken en klokken luiden, dan kan je jeugdluider worden bij het UKG. Je luidt dan onder begeleiding van onze ervaren begeleiders samen met andere jongens en meiden (minstens) een keer per maand een klok op zondagochtend of op zaterdagmiddag op één van “onze” luidzolders.

Hoe werkt het?

Als je jonger bent dan 15 jaar dan kan je samen met je ouders een keer met de jeugdluiders meekijken. Je kan dat aanvragen via het contactformulier. Ben je enthousiast geworden dan bespreken we met je wat de mogelijkheden zijn. Er is een wachtlijst dus je kan helaas niet altijd direct meedoen. Als er plek is en zowel jijzelf, je ouders als de jeugdbegeleiders vinden het een goed idee, dan mag je jeugdluider worden. Het enige wat je dan nog moet doen is lid worden van ons Gilde. Klik daarvoor op de rode knop op deze pagina.

 

Training.

Met de andere jeugdluiders volg je dan een luidtraining. Na elke luiding vertellen we je wat er goed ging en wat er nog beter kan. Er is zeker in het begin altijd een bekend gezicht aanwezig in de persoon van minstens één van de jeugdbegeleiders. Om de volwassen luiders en de luidmeesters te leren kennen, luid je af en toe ook samen met hen.

Officieel Certificaat!

Binnen een jaar na je aanmelding, word je gecertificeerd als jeugdluider. Dit blijf je tot je 16e jaar. Daarna kan je doorstromen naar de volwassen luiders.

Gezellig!

Naast de training en de luidingen organiseren we jaarlijks ook een excursie waarbij klokken centraal staan. Ook dan proberen we waar mogelijk klokken te luiden.

Lijkt het je leuk om jouw klok over Utrecht te laten klinken, neem dan contact met ons op. We verheugen ons op je komst.

Ook Jeugluider worden?

Klik hier en meld je aan!

We hebben ook eigen klokken!

Lees hier alles erover.

Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!